Dru yoga: stilte in beweging

Dru-Yoga kent een geheel eigen unieke benadering van Yoga.
Het woord Dru staat voor stiltepunt en kent zijn oorsprong in een Indiase legende waarmee de Dru ster wordt aangeduid. In het westen kennen we deze ster als de Poolster die vast aan de hemel staat.
In Dru Yoga representeert Dru het stiltepunt in ons Zelf en bevind zich in het hart. Dru Yoga wordt daarom ook vaak de Yoga van het hart genoemd.

Wanneer we vanuit ons Dru punt leven, staan we als het ware in het oog van een orkaan. Alles om ons heen gaat tekeer, echter wijzelf staan rotsvast in ons centrum.

De unieke aanpak voor iedereen

Dru Yoga helpt je om met plezier en vanuit je eigen kracht in je eigen leven te staan. Door regelmatige beoefening zul je je vitaler, energieker en vrolijker voelen, houd je jezelf beter in balans en krijg je handvaten om je op een actieve manier te ontspannen.
De Dru Yoga aanpak omvat vloeiende bewegingen, bewegingsreeksen en houdingen.
Dru Yoga is voor iedereen. De vriendelijke, zachte, maar tevens krachtige benadering binnen Dru Yoga maakt het voor iedereen mogelijk om Dru Yoga te beoefenen.
Jong en oud, fysiek gezond of beperkt, Dru Yoga biedt een aangepaste benadering binnen ieders bereik.

Inhoud van een les

Iedere les bestaat uit: een warming-up, speciale oefeningen om geblokkeerde energie weer te laten stromen en de lichaamsspanning te verminderen, lichaamshoudingen, ademhalingsoefeningen en aan het einde een geleide diepe ontspanning.

Dit alles in een sfeer van vriendelijkheid en rust.

Lees meer over de dru yoga lessen.