afbeelding logo massagepraktijk het Zoete

Ayurvedische massage

Wereldwijd ontdekte men de positieve effecten van massage voor gezondheid van lichaam en geest. Juist in de hectische tijd waarin wij nu leven is massage voor velen niet alleen heilzaam bij pijn, maar ook als ontspanningsmiddel. Een massage kent dan ook twee ingangen, ter bestrijding van klachten, lichamelijk of geestelijk/emotioneel of vanuit een behoefte aan ontspanning, verwenning of genot.

Masseren is aanraken en wordt gezien als een natuurlijke pijnstiller voor mensen met artritis, fibromyalgie, rugpijn en hoofdpijn en vele andere aandoeningen. Massage verlicht de pijn door het verminderen van spierspanning en het vrijkomen van endorfine- onze natuurlijke pijnstiller. Daarnaast verhoogt een massage het niveau van serotonine in onze hersenen. Serotonine helpt depressies te voorkomen of verminderen.

Een massage verbetert de werking van het immuunsysteem, doordat het lymfestelsel wordt gestimuleerd. Het lymfestelsel helpt het lichaam afvalstoffen, toxinen en ziekteverwekkers te verwijderen. Daarnaast verlaagt een massage de bloeddruk en vertraagt het onze hartslag wat bijdraagt aan onze ontspanning.

Een goede circulatie verbetert de conditie van de huid, onze grootste orgaan. Massage is een van de meest subtiele kunsten in lichaamswerk.
Een massage is waardevol voor alle leeftijden.

Lees meer over de (Ayurvedische) ontspanningsmassage, hoofdmassage, de Shirodhara en voetreflexmassage en als laatste lymfemassage.

Tarieven massages

Via de link "Tarieven" onder aan de pagina vind je alle informatie over de tarieven bij "het Zoete".

afbeelding interieur yogaruimte het Zoete